Over

Alexander is ruim 30 jaar advocaat en gespecialiseerd in M&A (fusies en overnames), ondernemingsrecht, contractenrecht, internationaal recht en joint ventures en andere samenwerkingsvormen. Hij heeft al honderden overnametransacties aan zowel de aankoop- als de verkoopkant mogen begeleiden voor onder meer private equity fondsen, familiebedrijven en DGA’s uit zowel Nederland als daarbuiten.

Door zijn jarenlange ervaring doorziet Alexander snel waar de essentie van de deal, de samenwerking of het contract zit. Hij is een dealmaker waarbij het belang van de cliënt voorop blijft staan. Zijn werkgebied omvat ook internationale zaken waarbij hij niet alleen Nederlandse cliënten met buitenlandse activiteiten adviseert maar internationale cliënten die in Nederland activiteiten hebben. Door zijn uitgebreide netwerk, ook in het buitenland, kan Alexander daar waar nodig dit netwerk ten behoeve van zijn cliënten aanspreken.

Het is zijn overtuiging dat wanneer je ondernemers en ondernemingen adviseert je over meer moet beschikken dan over juridische kennis alleen. Zijn ervaring als advocaat, maar zeker ook bestuurder, aandeelhouder en investeerder in verschillende ondernemingen maakt hem een betrouwbare en kundige sparringpartner die de verschillende aspecten van de voorliggende (business) case meeneemt in zijn adviezen.

CV

Werkervaring

 • 2023 – heden
  Advocaat/Partner Corporate BOLT Advocaten U.A.
 • 2019 – heden
  Partner Capricorn Capital Group B.V.
 • 1996 – 2023
  Advocaat/Partner en managing partner MenD Advocaten B.V.
 • 1992 – 1996
  Holla Advocaten N.V.

Opleiding

 • 1985 – 1992
  Economisch Publiek- en Bedrijfsrecht (Europeesrechtelijke aantekening) Universiteit Utrecht

Nevenactiviteiten/lidmaatschappen

 • 1995 – heden
  KNHB  Lid Tuchtcommissie
 • 2005 – heden
  KNHB  Voorzitter Tuchtcommissie
 • 2003 – 2023
  Alliuris A.S.B.L. Board member

Deals

Voor een beperkte selectie van de door Alexander begeleidde deals in de recente jaren

Bekijk deals
expertise_employment_contact

Maak kennis met BOLT

Wij komen graag met u in contact. Stuur ons gerust een e-mail. Of bezoek ons eens op ons mooi gelegen kantoor aan de Maliebaan 50B te Utrecht.