Mijke van den Brand

Advocaat Arbeidsrecht & Mediator

Over

Mijke is advocaat en mediator.

Als advocaat adviseert en procedeert zij over alle mogelijke arbeidsrechtelijke vraagstukken. Dat kan uiteenlopen van een ontslagzaak, een reorganisatie, een traject met de ondernemingsraad tot problemen met een concurrentiebeding, en nog veel meer. Zij is lid van de vereniging van arbeidsrecht advocaten Nederland (VAAN). Lidmaatschap van VAAN is een kwaliteitskeurmerk.

Mijke is ook mediator. In deze rol is zij onpartijdig en begeleidt partijen in het zoeken naar een oplossing van een geschil of conflict. Zij heeft het meeste ervaring in mediation op het gebied van arbeidsrelaties en andere vormen van professionele samenwerking. Mijke is geregistreerd als mediator bij de Stichting Mediatorsfederatie Nederlandse (MfN, een kwaliteitskeurmerk voor mediation).

CV

Na een jeugd in Brabant heeft Mijke aan de Universiteit Utrecht Rechtsgeleerdheid gestudeerd. In februari 1998 is zij beëdigd als advocaat. Na vele jaren als advocaat verbonden te zijn geweest aan Van Diepen Van der Kroef Advocaten in Utrecht, heeft zij zich in 2016 aangesloten bij BOLT Advocaten.

Mijke heeft in 2003 2004 de postacademische ‘Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht’ (verzorgd door de Radboud Universiteit) met succes gevolgd en kan zich sindsdien een specialist arbeidsrecht noemen.

In 2010 is Mijke benaderd door SDU om mee te werken aan het Tijdschrift Arbeidsrecht Praktijk (TAP). Vanaf dat moment werkt zij aan elk nummer (zeven keer per jaar) mee door voor TAP de meest interessante uitspraken op het gebied van het ontslagrecht te signaleren.

In 2018 heeft Mijke bij het Centrum voor Conflicthantering de opleiding tot mediator gevolgd.

Verder is ze lid van de Vereniging Advocaten Arbeidsrecht Midden Nederland (VAAMN) en de Nederlandse Vereniging van Mediators en Advocaten (NVVMA).

Publicaties

Mijke publiceert vanaf 2010 in elke editie van het Tijdschrift Arbeidsrecht Praktijk, dit komt acht keer per jaar uit en is uitgegeven door SDU. Zij selecteert actuele noemenswaardige uitspraken van rechters op het gebied van ontslagrecht.

expertise_employment_contact

Maak kennis met BOLT

Wij komen graag met u in contact. Stuur ons gerust een e-mail. Of bezoek ons eens op ons mooi gelegen kantoor aan de Maliebaan 50B te Utrecht.