Team
Team
Team

Team

Ons team is gespecialiseerd in het arbeidsrecht, ondernemingsrecht en het vastgoedrecht. Gericht op praktisch advies, hoogwaardige dienstverlening en korte lijnen: Bart Bendel, Rogier Dahmen, Mark Eising, Marieke Sanders, Mijke van den Brand, Christiaan Viëtor en Janneke Varenkamp.

Bart Bendel

Bart Bendel

advocaat, attorney-at-law

Bart Bendel is advocaat sinds 1999 en is gespecialiseerd in ondernemingsrechtelijke geschillen. Hij houdt zich tevens bezig met overnames en advisering over tal van ondernemingsrechtelijke onderwerpen.

Bart is sinds 2006 lid van de Vereniging voor Corporate Litigation.

In 2006 rondde hij de Grotius opleiding corporate litigation af. Bart doceert sinds 2004 over ondernemingsrechtelijke onderwerpen, onder meer de VSO vennootschapsrecht maatwerk verdiept via het centrum voor postacademisch onderwijs van de Radboud Universiteit Nijmegen
en Actualiteiten Ondernemingsrecht voor de SRA. Bart publiceert met regelmaat.

Afgeronde Projecten

T: +31 30 3031 201   M: +31 62 1260 083   F: +31 30 7998 615   E: bendel@boltlaw.nl

Rogier Dahmen

Rogier Dahmen

advocaat, attorney-at-law

Rogier Dahmen (1971) is advocaat sinds 1997. Voorheen was hij werkzaam bij gerenommeerde advocatenkantoren in Amsterdam met in ondernemingsrechtelijke en effectenrechtelijke praktijkgroepen (Stibbe, NautaDutilh, Boekel De Nerée) en Eindhoven (VDB). Technologie en internet spelen een belangrijke rol bij veel van zijn clientèle en in zijn praktijk.

Rogier heeft zijn vakbekwaamheid op het gebied van transactiepraktijk voortdurend ontwikkeld. Hij heeft voor talloze internationale klanten opgetreden. Rogier is een doorgewinterde transactie-advocaat die betrokken is geweest bij vele prominente transactie in de M&A en private equity sectoren en afhandeling van M&A gerelateerde geschillen.

Rogier heeft als docent op verschillende gebieden binnen zijn expertise cursussen gegeven en publiceert met regelmaat in vakbladen.

Afgeronde Projecten

T: +31 30 3031 203   M: +31 62 8520 016 E: dahmen@boltlaw.nl

Mark Eising

Mark Eising

advocaat, attorney-at-law

Mark Eising (1967) is advocaat sinds 1995. Mark is voor het gerenommeerde advocatenkantoor Nauta Dutilh jarenlang werkzaam geweest in Breda, Amsterdam, Londen en New York. Na het succesvol opzetten in 2004 van zijn eigen advocatenkantoor, verbond hij zich in 2013 aan Wieringa Advocaten waar hij meer dan drie jaar mede-leiding gaf aan de sectie Ondernemingsrecht.

Mark heeft jarenlange ervaring op het gebied van het vennootschaps- en ondernemingsrecht en commercieel contractenrecht. Hij is gespecialiseerd in fusies en overnames (zowel nationaal als internationaal) van genoteerde en niet-genoteerde ondernemingen, venture capital transacties, MBI’s en MBO’s, joint ventures en andere samenwerkingsverbanden, IT-contracten, distributie- en agentuur en diverse andere commerciële overeenkomsten.

In 2000 voltooide Mark de Venture Capital Opleiding voor investeringsmanagers van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP).

Mark is sinds 2005 docent fusies en overnames bij de beroepsopleiding voor advocaten.

Afgeronde Projecten

M: +31 64 6405 561 E: eising@boltlaw.nl

Marieke Sanders

Marieke Sanders

advocaat, attorney-at-law

Marieke is een praktische en oplossingsgerichte advocaat die zich goed kan verplaatsen in de situatie van de cliënt. Ze heeft een open manier van werken, wat door haar cliënten wordt gewaardeerd. Marieke werkt met grote betrokkenheid aan haar zaken. Zij is een consensuszoeker, maar weet de rechter te vinden als dat nodig is.

Marieke houdt zich naast het reguliere arbeidsrecht bezig met specialisaties als “detachering” en overige flexibele arbeidsverhoudingen. Zij mag diverse Nederlandse detacheerders tot haar cliënten rekenen.

Na haar studie was Marieke verbonden aan Houthoff Buruma  en vervolgens aan De Gier & Stam. In 2007 is zij met succes haar eigen advocatenpraktijk begonnen. Sinds september 2016 is zij advocaat bij BOLT.

Marieke is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA) en geeft in-house trainingen.

M: +31 619 691 292   F: +31 307 998 615 E: sanders@boltlaw.nl

Mijke van den Brand

Mijke van den Brand

advocaat, attorney-at-law

Mijke van den Brand is advocaat sinds 1998 en is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Haar werk bestaat uit het adviseren en procederen over uiteenlopende arbeidsrechtelijke vraagstukken. Naast individuele ontslagzaken kan dit bijvoorbeeld gaan om reorganisaties, trajecten met de ondernemingsraad, handhaving van een relatie- of concurrentiebeding, het vormgeven van contracten en personeelsreglementen enzovoort. Mijke treedt op voor zowel werkgevers als werknemers.
Mijke is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en van de Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA).
Mijke volgde de postacademische specialisatieopleiding Arbeidsrecht (Grotius) en is redactielid van het Tijdschrift Arbeidsrecht Praktijk (TAP van Sdu). Met enige regelmaat wordt zij gevraagd een lezing of workshop te geven op het gebied van arbeidsrecht en aan die verzoeken voldoet zij graag. Als nevenfunctie is zij bestuurslid van de stichting Muziekhuis Utrecht.

M: +31 6 215 88 043  E: vandenbrand@boltlaw.nl

Christiaan Viëtor

Christiaan Viëtor

advocaat, attorney-at-law

Christiaan Viëtor is advocaat sinds 1998 en gespecialiseerd in vastgoed- en bouwrecht. Hij heeft een advies- en procespraktijk in het (civiele) onroerend goedrecht, bouwrecht en projectontwikkeling. Christiaan heeft bijna 20 jaar proceservaring in talloze arbitrageprocedures en procedures voor de burgerlijke rechter.

Christiaan is lid van de Vereniging voor Bouwrecht, de Vereniging voor Bouwrechtadvocaten en de Vereniging Vastgoed Juristen.

Christiaan rondde de Verdiepingscursus Privaatrechtelijk Bouwrecht van het Instituut voor Bouwrecht met goed resultaat af en is als gastdocent Vastgoedrecht verbonden aan de opleiding Built Environment van de Hoge School Amsterdam.

T: +31 30 30 31 202   M: +31 61 42 19 427   F: +31 30 79 98 615  E: vietor@boltlaw.nl

Janneke Varenkamp

Janneke Varenkamp

juridisch medewerker

Janneke is student rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Zij is twee dagen per week aanwezig om het team te assisteren.

T: +31 30 30 31 200   M: +31 63 73 29 175   E: varenkamp@boltlaw.nl

Sandra Pastunink

Sandra Pastunink

personal assistant

Sandra ondersteunt het team bij alle mogelijke organisatorische zaken. Zij heeft een jarenlange ervaring in het werken op advocatenkantoren.

T: +31 30 3031 204  E: pastunink@boltlaw.nl